Σε έξαρση η ιλαρά στην Ευρώπη: Δεκάδες χιλιάδες κρούσματα – Καμπανάκι από τους ειδικούς

Συνολικά 16 θάνατοι από την αρχή του έτους

Must Read

Συναγερμός έχει σημάνει στην επιστημονική κοινότητα της Ευρώπης, μετά την αύξηση των κρουσμάτων της ιλαράς, σε δεκάδες χώρες. Το τελευταίο διάστημα σημαντική έξαρση παρουσιάζει η Ρουμανία, η Αυστρία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία, χώρες που καταγράφουν εκατοντάδες κρούσματα. Μάλιστα, στη Ρουμανία καταγράφηκαν έως στιγμής και οι περισσότεροι θάνατοι από τη νόσο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου & Προλήψεως Ασθενειών (ECDC), μόνο τον Μάρτιο του 2024 καταγράφηκαν 695 κρούσματα σε 23 χώρες της ΕΕ. Μόλις έξι από τις χώρες της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) είχαν μηδενικά κρούσματα. Συνολικά η ιλαρά προκάλεσε 2.577 κρούσματα στην ΕΕ τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, ενώ 13 από τους ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Ομοίως, ανάμεσα στον Μάρτη και τις πρώτες δέκα ημέρες του Μάη, εντοπίστηκαν ακόμα 3.826 κρούσματα σε 16 κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι. Ως εκ τούτου, μέχρι στιγμής για το 2024 έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη 6.403 κρούσματα ιλαράς και 16 θάνατοι. Από αυτούς, οι 15 είναι στη Ρουμανία και ο ένας στην Ιρλανδία.

Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί 21 κρούσματα τα οποία εντοπίστηκαν χρονικά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

56.908 κρούσματα σε όλη την Ευρώπη

Εντούτοις, ανησυχητικά είναι τα δεδομένα και στις χώρες της Ευρώπης εκτός της ΕΕ. Η ιλαρά έχει προκαλέσει 72 κρούσματα στην Ελβετία το 2024. Τα 14 από αυτά αναφέρθηκαν μετά τις 4 Μαρτίου. Σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιφέρεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), έχουν αναφερθεί συνολικά 56.908 κρούσματα. Η περιφέρεια αυτή αποτελείται από 53 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ/ΕΟΧ. Έως στιγμής, πέντε χώρες έχουν τα περισσότερα κρούσματα. Είναι οι εξής:

  • Καζακστάν (21.927 κρούσματα)
  • Αζερμπαϊτζάν (15.138)
  • Ρωσία (7.370)
  • Κιργιστάν (7.100)
  • Βρετανία (914)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This