Πρώτη δοκιμή στην Βρετανία για προσωποποιημένα εμβόλια κατά του καρκίνου

Θα συνδέονται νοσοκομειακοί ασθενείς με κλινικές μελέτες

Must Read

Αισιοδοξία προκαλεί η είδηση ότι εξατομικευμένα εμβόλια για τον καρκίνο του δέρματος, του εντέρου και του πνεύμονα θα λάβουν χιλιάδες ασθενείς στο πλαίσιο πρωτοποριακού προγράμματος του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην Βρετανία (NHS). Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που θα συνδέονται νοσοκομειακοί ασθενείς με κλινικές μελέτες για την σωτηρία ανθρὠπινων ζωών.

Σύμφωνα με το BBC, 30 νοσοκομεία έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα Cancer Vaccine Launch Pad. Τα εμβόλια έχουν σχεδιαστεί για να προετοιμάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προκειμένου να αναγνωρίζει και να καταστρέφει τυχόν εναπομείναντα καρκινικά κύτταρα. Επιπροσθέτως, να είναι σε θέση μειώνει τον κίνδυνο επανεμφάνισης της νόσου.

Ο 55χρονος πατέρας 4 παιδιών, Elliot Pfebve, έγινε ο πρώτος ασθενής στην Βρετανία που έλαβε το εξατομικευμένο εμβόλιο για τον καρκίνο του εντέρου.

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου και σε χημειοθεραπεία, και στην συνέχεια έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου τον περασμένο Μάρτιο στο Νοσοκομείο «Βασίλισσα Ελισάβετ» του Μπέρμιγχαμ.

Οι εξετάσεις έδειξαν ότι εξακολουθούσε να φέρει στο αίμα του θραύσματα από το DNA του καρκινικού όγκου, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο υποτροπής της νόσου. Έτσι, δήλωσε συμμετοχή στην δοκιμή του εξατομικευμένου εμβολίου για καρκινοπαθείς.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This