Γρίπη των πτηνών: Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε τον πρώτο θάνατο παγκοσμίως – Δεν γνωρίζουν πώς μολύνθηκε ο άνδρας

Δεν συνδέεται με την επιδημία στις ΗΠΑ

Must Read

Τον πρώτο επιβεβαιωμένο θάνατο παγκοσμίως από γρίπη των πτηνών ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), χτυπώντας καμπανάκι κινδύνου, σχετικά με την αύξηση των κρουσμάτων. Πρόκειται για έναν 59χρονο άνδρα, από το Μεξικό, που έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Το περιστατικό συνέβη στα τέλη Απριλίου, ενώ στα τέλη Μαΐου επιβεβαιώθηκε ότι είχε καταλήξει από τον ιό Α(Η5Ν2) που προκαλεί γρίπη των πτηνών. Από τους 17 ανθρώπους που είχαν έρθει σε στενή επαφή μαζί του, κανένας άλλος δεν νόσησε. Όπως εξηγεί ο ΠΟΥ, το αξιοσημείωτο σε αυτό το περιστατικό είναι ότι ουδείς γνωρίζει πώς μολύνθηκε ο 59χρονος. Όπως είπαν οι συγγενείς του στους γιατρούς, ο άνδρας ήταν ήδη κατάκοιτος τρεις εβδομάδες πριν εκδηλώσει συμπτώματα ύποπτα για γρίπη των πτηνών. «Αν και η πηγή της έκθεσης του 59χρονου στον ιό παραμένει ακόμα άγνωστη, ο ιός A(H5N2) έχει ανιχνευθεί σε πουλερικά στην πόλη του Μεξικού», αναφέρει ο ΠΟΥ.

Πιο αναλυτικά, στις 17 Απριλίου ο άνδρας εμφάνισε πυρετό, δύσπνοια, διάρροια, ναυτία και γενικευμένη κακουχία. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 24 Απριλίου, εισήχθη για νοσηλεία στο Εθνικό Ίδρυμα Αναπνευστικών Νόσων Ismael Cosio Villegas (INER) και την ίδια ημέρα κατέληξε από επιπλοκές. Χρειάστηκε σχεδόν ένας μήνας για να επιβεβαιωθεί ο θάνατός του από την μόλυνση. Λίγο αργότερα, στις 28 Μαΐου ανακοινώθηκε πως ήταν αρνητικές οι πρώτες εξετάσεις των ανθρώπων που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, ενώ εκκρεμεί η επαλήθευση με ορολογικές εξετάσεις.

Ο πρώτος ασθενής παγκοσμίως

Ο 59χρονος άνδρας αποτελεί την πρώτη επιβεβαιωμένη λοίμωξη ανθρώπου από τη γρίπη των πτηνών Α(Η5Ν2) παγκοσμίως και την πρώτη λοίμωξη στο Μεξικό.

Βέβαια, η επιστημονική κοινότητα ξεκαθαρίζει πως πρόκειται για περιστατικό ανεξάρτητο από την επιδημία που έχει ξεσπάσει στις γαλακτοπαραγωγικές αγελάδες των ΗΠΑ και προκαλείται από ιό Η5Ν1. Αυτός ο ιός έχει έως στιγμής μολύνει 3 εργαζομένους σε φάρμες με άρρωστες αγελάδες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This