Την ώρα που το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται υπό κατάρρευση κι ενώ τα δημόσια νοσοκομεία στην πρωτεύουσα, αλλά και την επαρχία πλήττονται από βαθιά υποστελέχωση και τραγικές ελλείψεις, αποδεικνύεται πως οι άνθρωποι που κρατούν τα ηνία των μονάδων και βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ, εγείροντας εύλογα ερωτήματα, σχετικά με τις ικανότητές τους.
Η διαδικασία, που πλέον είναι αναγκαία προϋπόθεση για την πρόσληψη ή μετακίνηση στις διοικητικές και υποδιοικητές θέσεις στις Υγειονομικές Περιφέρειες και ολοκληρώθηκε μέσω ΑΣΕΠ γραπτώς και ηλεκτρονικώς τον περασμένο Μάρτιο, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πανωλεθρία, αφού τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υποτίθεται πως προήγαγε την αριστεία, αλλά εν τέλει αποδεικνύεται ότι θεσμοθέτησε την ανικανότητα, αφού ένας στους δύο που κατέχουν διοικητική θέση σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, απέτυχε στις εξετάσεις αξιολόγησης για την επαναπρόσληψή του στην ίδια ή παραπλήσια θέση.
Υπενθυμίζεται πως στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ πήραν μέρος 1.034 υποψήφιοι, από τους συνολικά 1.277 που είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής. Ο διαγωνισμός αποτελεί την πρώτη φάση για την επιλογή διοικήσεων των ΥΠΕ (21 θέσεις διοικητών και υποδιοικητών) και των νοσοκομείων (152 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών), όμως τελικά, για τους μισούς από τους υποψηφίους αποδείχθηκε καταστροφικός.
Αν οι άνθρωποι που βρίσκονται σε καίριες θέσεις, όπως είναι η διοίκηση των δημόσιων δομών υγείας, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε μία αξιολόγηση, ποιός εγγυάται στους πολίτες πως θα καταφέρουν να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις επί το έργον; Για ακόμη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης βρίσκονται προ των ευθυνών τους, σε ένα ζήτημα που αφορά όλους…
Λόγω αδυναμίας αποστολής των παραδειγμάτων Σας αναφέρω τα εξής στην πρώτη ενότητα ερώτηση ο Άλφρεντ μπορεί να συμμετέχει στο συμβούλιο κάθε Τρίτη η Πάολα κάθε Τετάρτη και Παρασκευή ο John κάθε Τέταρτη μέρα ξεκινώντας από δύο του μήνα και ειχε αλλα τρια ονόματα και ρωτούσε ποια μέρα θα μπορούσαν από κοινού να συνεδριάσουν; Απλά ήταν επτά σειρές η ερώτηση επτά ονόματα διαφορετικές ημερομηνίες για τον καθέναν οπότε ήταν δύσκολο σε μισό λεπτό να απαντήσεις αυτές ήταν οι ερωτήσεις της πρώτης ενότητας! Και στην δεύτερη ενότητα είχε τετράγωνα τρίγωνα βέλη τελίτσες Ρόμβους Σχήματα διαφορά και σου έλεγε στο κενό τετράγωνο ποιό από τα παρακάτω σχήματα πρέπει να μπει! Γιατί δεν επιτρέπεται με υπουργική απόφαση να δημοσιευθούν τα θέματα αφού είναι πανελλαδικές εξετάσεις; Μπορείτε να το ζητήσετε από το υπουργείο εσωτερικών για να καταλάβετε που διαγωνίστηκαν οι διοικήσεις Των νοσοκομείων και θα βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας!!
Πριν κάποιος βγάλει συμπεράσματα θα έπρεπε να δει σε ποια τεστ διαγωνίστηκαν υποψήφιοι διοικητές Και από εκεί θα καταλάβαινε την σοβαρότητα της αποτυχημένης διαδικασίας! Δεν ήταν θέμα δυσκολίας των τεστ ήταν θέμα χρόνου όταν σου βάζει να απαντήσεις σε 14 ερωτήσεις σε 10 λεπτά ούτε μισό λεπτό για καθε ερωτηση εκεί υπήρξε το πρόβλημα και όχι στα τεστ τα οποία ήταν γελοία σας παραθέτω ενδεικτικά Ένα παράδειγμα από την πρώτη ενότητα και ένα από την δεύτερη ενότητα για να δείτε που διαγωνίστηκαν και που κρίνεται εάν κάποιος μπορεί να διοικήσει ή όχι επίσης δεν υπήρξε καμιά ερώτηση που να αφορά διοίκηση και μάλιστα διοίκηση Νοσοκομείου!
Δεν έχουν ανάγκη οι άριστοι του 41%, θα βρουν τον τρόπο, προχωράμε μπροστά
Παλιά το 41%…….
Τώρα με 11% (επί των ψηφισάντων).
Διαχρονικά διοικητές νοσοκομείων τοποθετούνταν ημέτεροι των κομμάτων χωρίς τυπικά & ουσιαστικά προσόντα για την χρηστή & ουσιαστική διοίκηση των νοσοκομείων. Επιπλέον, σχεδόν όλοι, έπαιρναν και παίρνουν χοντρές μίζες από τις φαρμακοβιομηχανίες και άλλους προμηθευτές υλικών των νοσοκομείων. Είναι άλλη μία παθογένεια στο Ελλαδιστάν της παράνοιας και της αναξιοκρατίας.
Ποια αριστία; α(χ)ριστία και με την βούλα παρακαλώ!!!!