Έρχεται το διαβατήριο εμβολιασμού! Η Ελλάδα και άλλες τέσσερις χώρες έτοιμες να το υιοθετήσουν

Αρχίζουν δοκιμές από Σεπτέμβριο για την εισαγωγή του στις κοινωνίες μας, διευκολύνοντας την επιτήρηση - Θα καταγράφει το ιατρικό ιστορικό κάθε πολίτη μέσω ψηφιακών εργαλείων

Must Read

Δεν ξέρω αν το πήρατε είδηση, αλλά η κορονοτρομολαγνεία θερίζει και πάλι. Μάλιστα, εξέδωσε στατιστικές, ενώ βγήκαν οι ειδήμονες αυτοανακηρυσσόμενοι επιδημιολόγοι κι έπιασαν θέση στα μιντιακά στασίδια για την απαραίτητη πλύση εγκεφάλου, που πάει ασορτί με εμβόλια, εμβολιασμούς και φυσικά αυξημένα κέρδη για τις φαρμακοβιομηχανίες.

«Η Ελλάδα είναι 2η στην Ευρώπη και 5η στον κόσμο σε κρούσματα Covid-19». «Αλματώδης αύξηση στις νοσηλείες» κ.τ.λ. κ.τ.λ…

Χωρίς κανείς να αμφισβητεί τον κορονοϊό και τις σοβαρές συνέπειές του σε συνανθρώπους μας, κυρίως με υποκείμενα νοσήματα, η πρόσφατη ιστορία απέδειξε πως εξίσου μεγάλη ζημιά -αν όχι χειρότερη- προκαλούν τα πειραματικά σκευάσματα που χορηγήθηκαν στον κόσμο πριν από δύο χρόνια, τα οποία ούτε την υποσχόμενη ανοσία της αγέλης κατάφεραν ούτε απέτρεψαν τους θανάτους στον εμβολιασμένο πληθυσμό.

Το αντίθετο. Οι αμέτρητοι ξαφνικοί θάνατοι, η έκρηξη των αυτοάνοσων, οι καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά, οι τούρμπο καρκίνοι που χτυπάνε κόκκινο σε εμβολιασμένους φαίνεται ότι δεν αποφέρουν τα «αναμενόμενα», οπότε δεν είναι άξια λόγου για τους τηλεοπτικούς ψευτοειδήμονες, επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους κι ούτε προκαλούν τόση ανησυχία και προβληματισμό στις ευρωπαϊκές και τοπικές Αρχές, για να ασχοληθούν.

Προφανώς είναι γιατί μετά την εισαγωγή του επεισοδίου της «έξαρσης του κορονοϊού» θα αρχίσουν το τροπάριο για την προώθηση και αποδοχή του ευρωπαϊκού ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού, που η Ελλάδα και άλλες τέσσερις χώρες, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Πορτογαλία και τη Λετονία, ξεκινούν δοκιμές από τον Σεπτέμβριο για την εισαγωγή του στις κοινωνίες μας.

Φυσικά, υπό την αιγίδα και την καθοδήγηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των λόμπι των φαρμακευτικών κολοσσών που κατοικοεδρεύουν στις Βρυξέλλες, που υπαγορεύουν και επιβάλλουν τους νόμους τους, καθώς χρηματοδοτούν τα ευρωπαϊκά δοκιμαστικά πειράματα, που στη συνέχεια γίνονται ο κανόνας.

Το πρότζεκτ με την ονομασία EUVABECΟ, στο οποίο συμμετέχουν και δύο ελληνικά πανεπιστήμια, «θα επιτρέψει τη βελτίωση του εμβολιασμού και των εμβολιασμών “ρουτίνας”, για μελλοντικές επιδημίες και πανδημίες στις ευρωπαϊκές χώρες, με βάση “καινοτόμες πρακτικές” που εισήχθησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού και στη συνέχεια αυτές οι “πρακτικές” θα εφαρμοστούν στην πράξη», σύμφωνα με όσους εργάζονται πάνω στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού.

Βασικά, η Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται να εισαγάγει μέτρα που θα μπορούσαν να διευκολύνουν σημαντικά την επιτήρηση και τον έλεγχο των πολιτών πάνω σε θέματα υγείας, μέσω ψηφιακών εργαλείων. Η καθιέρωση ενός πανευρωπαϊκού ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού, το οποίο θα δοκιμαστεί στις πέντε ευρωπαϊκές χώρες, θα επιτρέψει την ψηφιακή παρακολούθηση των εμβολιασμών και κατά συνέπεια την εκτεταμένη παρακολούθηση των δεδομένων υγείας των Ευρωπαίων πολιτών.

Το σχέδιο της εφαρμογής του EUVABECΟ, που υλοποιείται και θα αξιολογηθεί μετά την πιλοτική δοκιμή, αποσκοπεί στη δημιουργία μιας πανευρωπαϊκής ψηφιακής πλατφόρμας, που θα επιτρέπει την ανταλλαγή και την επαλήθευση δεδομένων για την κατάσταση εμβολιασμού όλων των Ευρωπαίων. Οι πρωτοβουλίες αυτές υποστηρίζονται από τις φαρμακοβιομηχανίες, που θα συγκεντρώνουν, θα παρακολουθούν και θα έχουν πρόσβαση σε σημαντικές ιατρικές πληροφορίες του καθενός.

Η εξέλιξη αυτή εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων και τις ατομικές ελευθερίες, καθώς οι πολίτες ενδέχεται να αναγκαστούν να κάνουν γνωστά τα δεδομένα υγείας τους, προκειμένου να συμμετάσχουν στη δημόσια ζωή. Η ταχεία εφαρμογή του ψηφιακού διαβατηρίου εμβολιασμού, χωρίς επαρκή συζήτηση για την προστασία της ιδιωτικότητας, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου μορφή επιτήρησης και ελέγχου.

Επίσης, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η πιθανή συνταγογράφηση πειραματικών και ανεπαρκώς δοκιμασμένων εμβολίων. Οι πολίτες θα μπορούσαν να εξαναγκαστούν να αποδεχθούν τέτοιους εμβολιασμούς προκειμένου π.χ. να ταξιδέψουν, γεγονός που εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία και τα ατομικά δικαιώματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Εύγε κι από μένα, σας θυμάμαι από παλιά ως ανταποκρίτρια τηλεοπτικών σταθμών, χαίρομαι που περάσατε στη μάχιμη δημοσιογραφία.

  2. Εύγε κα Δεναξά, σε εσάς και στον αρχισυντάκτη, για το άρθρο!! Γιατί εάν δεν ακουστούν τα αυτονόητα στον δημόσιο ακροατήριο ούτε και τώρα, που κανονικά θα έπρεπε όλοι αυτοί που αναφέρετε, οι συνεργοί και οι ηθικοί αυτουργοί να είναι έγκλειστοι για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, τότε αυτοί θα συνεχίσουν στην υλοποίηση της ψηφιακής μας φυλακής. Η εγκληματική τους πολιτική και ατζέντα πρέπει να ξεσκεπάζεται και να καταγγέλλεται διαρκώς. Εδώ που έχουμε φτάσει, η υγιής, μη πετσωμένη, δημοσιογραφία έχει να παίξει σημαντικό και ίσως καθοριστικό ρόλο στην αποτροπή των εγκληματικών σχεδίων των αρρωστημένων ελίτ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This