Σύσκεψη του ΠΟΥ για την ευλογιά των πιθήκων: Ετοιμαστείτε, τα κεφάλια μέσα και μάλλον σύντομα!

Έρχεται το διαβατήριο εμβολιασμού!

Must Read

Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα σχεδόν δυο χρόνια κανονικότητας ύστερα απο την πανδημία του κορωνοιού, ετοιμαστείτε. Κεφάλια μέσα ξανά και μάλλον σύντομα!

  • Γράφει η Μαρία Δεναξά

Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, του οργανισμού που έχει εξαγοραστεί εν είδει επιχορηγήσεων από τον δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς, συγκαλείται σήμερα Τετάρτη 14 Αυγούστου, για να γνωμοδοτήσει σχετικά με την ευλογιά των πιθήκων. Η επιτροπή θα αξιολογήσει αν θα κηρύξει το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, ως απάντηση στην επιδημία, που βρίσκεται σε εξέλιξη σε αρκετές αφρικανικές χώρες.

Επιπροσθέτως, ο ΠΟΥ, μόλις επικαιροποίησε τον κατάλογο των “παθογόνων φορέων που είναι πιθανότερο να προκαλέσουν παγκόσμια πανδημία ή επιδημία”. Μεταξύ 2018 και 2024, ο αριθμός των επικίνδυνων παθογόνων φορέων για τον άνθρωπο (ιοί, βακτήρια, μικρόβια κτλ) εκ των οποίων και η περίφημη νόσος Χ, αυξήθηκαν απο 10 σε 33 στον σχετικό κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού.

Στην κορυφή της λίστας: η γρίπη των πτηνών που τώρα μεταδίδεται και στον άνθρωπο και η ευλογιά των πιθήκων

Γνωστή και ως mpox, η ευλογιά των πιθήκων, ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στον άνθρωπο το 1970 στη σημερινή Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (πρώην Ζαΐρ) , με την εξάπλωση του υποτύπου clade 1 (του οποίου η νέα παραλλαγή αποτελεί μετάλλαξη). Έκτοτε, η νόσος περιορίζεται κυρίως σε χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής, όπου οι ασθενείς μολύνονται γενικά από μολυσμένα ζώα.

Το 2022, μια παγκόσμια επιδημία του υποτύπου clade 2, εξαπλώθηκε σε περίπου εκατό χώρες όπου η νόσος δεν ενδημούσε, προσβάλλοντας κυρίως ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους (bisexuels) άνδρες. Ο ΠΟΥ, κήρυξε μέγιστο συναγερμό τον Ιούλιο του 2022, ως απάντηση σε αυτή την παγκόσμια επιδημία, αλλά τον ήρε λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, τον Μάιο του 2023. Η επιδημία στοίχισε τη ζωή σε περίπου 140 άτομα από τα 90.000 εκτιμώμενα κρούσματα.

Όμως το νέο στέλεχος της mpox, που εντοπίστηκε στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό τον Σεπτέμβριο του 2023 και ονομάστηκε “κλάση 1b”, αναφέρθηκε στη συνέχεια σε πολλές γειτονικές χώρες και δημιούργησε φόβους για την εξάπλωση του ιού. Ο ΠΟΥ, ανησυχεί ακόμη περισσότερο επειδή η κλάση 1b “προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια από την κλάση 2”, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής του οργανισμού, Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγιέσους.

“Από την αρχή του έτους, η ΛΔΚ βιώνει μια σοβαρή επιδημία του ιού της ευλογιάς, με περισσότερα από 14.000 αναφερόμενα κρούσματα και 511 θανάτους”, είπε, προσθέτοντας ότι “ο αριθμός των κρουσμάτων που αναφέρθηκαν κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους, είναι ίσος με εκείνον ολόκληρου του περασμένου έτους και ο ιός έχει εξαπλωθεί σε επαρχίες που δεν είχαν προηγουμένως επηρεαστεί”.

Διαβατήριο εμβολιασμού

Ποτέ μέχρι και πριν απο το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοιού, η ανθρωπότητα δεν ειχε έρθει αντιμέτωπη, σχεδον μέρα-παραμέρα, με επιδημίες και πανδημίες, γεγονός που αφήνει αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το ρόλο του ΠΟΥ, του αμφιλεγόμενου Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγιέσους και τις διασυνδέσεις τους με τις πανίσχυρες φαρμακοβιομηχανίες, αλλά και παράγοντες της παγκόσμιας ελίτ, όπως είναι ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκκέιτς, που τα τελευταία χρόνια έχει αφήσει κατά μέρος την πληροφορική και κάνει τον μαθητευόμενο μάγο επί του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος.

Παράλληλα με την προτροπή από τον ΠΟΥ στους πληθυσμούς παγκοσμίως να εμβολιαστούν με ένα ακόμη σχετικά πρόσφατο εμβόλιο, αυτό της ευλογιάς των πιθήκων, προωθείται και η εισαγωγή του βιβλιαρίου εμβολιασμών στις κοινωνίες μας.

Στην Ελλάδα, όπου από τις 23 Ιουλίου τα νοσοκομεία Ανδρέας Συγγρός και Αττικόν εμβολιάζουν για την mpox, το εν λόγω διαβατήριο αναμένεται να δοκιμαστεί από το φθινόπωρο (όπως πρώτη η Δημοκρατία είχε αποκαλύψει πριν από δυο εβδομάδες), το οποίο πολύ σύντομα θα αποτελέσει ένα ακόμη εργαλείο στη διαδρομή των ηγεσιών μας προς τον ολοκληρωτισμό, καθώς θα προσφέρει προνομιακή μεταχείριση όπως πχ ελεύθερες μετακινήσεις, μόνο σε αυτούς που θα δεχτούν να γίνουν πειραματόζωα της big farma.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This