Σάμος: Ο σάλος με την υποστελέχωση έφερε την παραίτηση της διοικήτριας του νοσοκομείου!

Η απάντηση Άδωνι για να βγει λάδι ο ίδιος και ο Κ. Μητσοτάκης

Must Read

Μετά τον ντόρο που δημιουργήθηκε, ήρθαν και οι αποδείξεις των όσων καταγγέλθηκαν! Η διοικήτρια του νοσοκομείου Σάμου παραιτήθηκε, έχοντας όλο το βάρος και την πίεση μίας δημιουργηθείσας κατάστασης που αφορά τις τραγικές ελλείψεις στην μονάδα υγείας του νησιού.

Την μεγάλη ευθύνη φυσικά των όσων τραγελαφικών ζούμε -στον τομέα υγείας- την έχει ένας, εν προκειμένω ο Άδωνις Γεωργιάδης, με την συνεχή πλάτη και ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ τα νοσοκομεία είναι στα όριά τους.

Με μια μακροσκελή μάλιστα ανάρτησή του, o υπουργός απλώς… αρκέστηκε να αναφέρει ότι έκανε δεκτή την παραίτηση της διοικήτριας. Για τις καταγγελίες περί κατάρρευσης του νοσοκομείου, ο Άδωνις Γεωργιάδης επιχείρησε… να απαντήσει, απορρίπτοντας τα όσα περιγράφουν οι γιατροί! Απίστευτο.

Θυμίζουμε πως η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Σάμου, με μία ανακοίνωση-επιστολή προς τους αρμόδιους, γνωστοποίησε πως παιδίατρος του νοσοκομείου έπαθε ισχαιμικό επεισόδιο έπειτα από 20ημερη εφημερία και τώρα νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο «Τζάνειο». Και αναφέρει ο Α. Γεωργιάδης:

«Αναφορικά με τη στελέχωση της παιδιατρικής κλινικής, για την οποία γίνεται λόγος, σήμερα υπηρετούν σε αυτήν:
1. 1 μόνιμη παιδίατρος, η οποία αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στο Τζάνειο
2. 1 ιδιώτης παιδίατρος με δελτίο παροχής υπηρεσιών υγείας (μπλοκάκι)
3. 1 ειδικευόμενη ιατρός μετακινημένη από το ΠΓΝ «Αττικόν». Μια επιπλέον ειδικευόμενη ιατρός θα μετακινηθεί από τις 24/8.
Επίσης, κάνει 7 εφημερίες/μήνα στην Παιδιατρική Κλινική 1 Γενική Ιατρός από το ΠΙ Βαθέος υπό την επίβλεψη παιδιάτρου.
Επισημαίνεται ότι από το 2019 έχουν προκηρυχθεί 5 θέσεις ειδικότητας παιδιατρικής (η τελευταία με την προκήρυξη Φεβρουαρίου 2024), εκ των οποίων οι 3 κατέστησαν άγονες, ενώ προσλήφθηκαν 2 ιατροί, εκ των οποίων ο ένας παραιτήθηκε 2,5 χρόνια μετά την πρόσληψη».

Μόνο στο τέλος της ανάρτησής του, ενημερώνει ότι «στην Σάμο επίσης χθες έκανα δεκτή την παραίτηση της Διοικήτριας και θα ορίσουμε εντός της εβδομάδος τον προσωρινό Διοικητή. Προβλήματα υπάρχουν αλλά θα βρούμε και τις λύσεις μία μία με σκληρή δουλειά».

Παρά τις συγκεκριμένες ελλείψεις, στις οποίες ανταποκρινόμαστε άμεσα και αποτελεσματικά, η στήριξη στο νοσοκομείο είναι έμπρακτη». Χωρίς σχόλια.

Με έναν γιατρό και μία νοσοκόμα το Κέντρο Υγείας της Μήλου

Παράλληλα στη Μήλο, στο Κέντρο Υγείας, ο Ηλίας Αποστολόπουλος, Διευθυντής ΕΣΥ Γενικής Ιατρικής ενημέρωσε την διοίκηση ότι κατά την εφημερία του «από σήμερα (21/08) το κέντρο υγείας της Μήλου εφημερεύει χωρίς παιδίατρο, καρδιολόγο, ακτινοδιαγνώστη, οδηγό και πλήρωμα ασθενοφόρου. Σ’ ένα νησί 80 ναυτικά μίλια μακριά από το νοσοκομείο, εν μέσω τουριστικής περιόδου, είναι αδύνατη η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών από έναν ιατρό και μία νοσοκόμα». Και συνάμα: «Επιφυλάσσομαι για τη νομική και αστική μου κάλυψη» διαμηνύει ο γιατρός που εφημερεύει. Ο τομέας υγείας ασφυκτιά, με την κυβέρνηση σε καλοκαιρινή ραστώνη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This