Στο στόχαστρο πάλι το εργαστήριο της Γιουχάν – «Απελευθέρωσε νέο θανατηφόρο ιό»

Τα χαλαρά πρωτόκολλα ασφαλείας έχουν ενισχύσει την πιθανή αυτή εξήγηση

Must Read

Το εργαστήριο της Γιουχάν στην Κίνα, από το οποίο εκτιμά το FBI πως διέρρευσε πιθανότατα ο COVID-19, ενδέχεται να έχει απελευθερώσει ένα «εξαιρετικά εξελιγμένο» στέλεχος πολιομυελίτιδας το 2014. Νέα έρευνα βόμβα που επικαλείται η Daily Mail δείχνει ότι αυτό το στέλεχος, το οποίο μόλυνε 4χρονο αγόρι σε επιδημία του ιού στην επαρχία Anhui της Κίνας, είναι κατά «99%» πανομοιότυπο με παραλλαγή πολιομυελίτιδας που αποθηκεύτηκε 200 μίλια μακριά στο διαβόητο Ινστιτούτο Ιολογίας Wuhan.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Παστέρ στην Γαλλία δεν είναι σε θέση να δηλώσουν με βεβαιότητα από πού προήλθε το στέλεχος, που ονομάστηκε «WIV14». Επέμειναν, ωστόσο, ότι «πρέπει να διερευνηθεί» η πιθανότητα να προήλθε από το ίδιο το Ινστιτούτο Wuhan.

«Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την σοκαριστικά επισφαλή κατάσταση της παγκόσμιας ιολογικής έρευνας» δήλωσε στην DailyMail ο μοριακός βιολόγος Dr. Richard Ebright.

Οι επιστήμονες στο Παστέρ υποψιάζονται πως η πολιομυελίτιδα WIV14 πιθανότατα εξελίχθηκε από καλά διατηρημένο στέλεχος του ιού της δεκαετίας του 1950, το οποίο χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στην παραγωγή εμβολίων και σε εργαστηριακά περιβάλλοντα.

Η μεγάλη εγγύτητα του εργαστηρίου της Γιουχάν στην επαρχία Anhui και η ανερχόμενη φήμη του για τα χαλαρά πρωτόκολλα ασφαλείας έχουν ενισχύσει την πιθανή αυτή εξήγηση.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This