ΕΝΙΘ κατά Γεωργιάδη: «Εμείς, κ. Υπουργέ, βαρεθήκαμε το θράσος και την κοροϊδία του υπουργείου και της κυβέρνησης»

Must Read

Άναψαν τα αίματα στη Θεσσαλονίκη χθες (05/09) μεταξύ του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου της ΕΝΙΘ, Χρήστο Καραχρήστο, ο οποίος ζήτησε μαζικές προσλήψεις και κίνητρα από τον υπουργό που κάνει περιοδεία στα νοσοκομεία της πόλης. Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ κρούουν καμπανάκι για σοβαρές ελλείψεις και υποστελέχωση ενώ και οι ασθενείς καταγγέλλουν μεγάλα κενά και ελλείψεις σε προσωπικό με αποτέλεσμα να μεγαλώνει ο χρόνος αναμονής για χειρουργεία, αλλά και η ταλαιπωρία για μία απλή εξέταση.




 

Την οργισμένη απάντηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης έφεραν τα λόγια του Άδωνι Γεωργιάδη στον πρόεδρο της ΕΝΙΘ. Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας απαντούσε σε υψηλούς τόνους, δηλώνοντας ότι «αυτά τα αριστερά τα βαριέμαι», ενώ επισήμανε ότι «οι μαζικές προσλήψεις απαγορεύονται», λέγοντας πως έτσι κινδυνεύει να χρεοκοπήσει η χώρα.

Η Ένωση απαντά με ειρωνικά «ευχαριστώ» στον Υπουργό για την κατάσταση στα νοσοκομεία που εξακολουθούν να λειτουργούν με ελλείψεις και με το μόνιμο πρόβλημα υποστελέχωσης.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης:

«Λέμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, για όλα αυτά που έχει κάνει το κράτος:

• Για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, με το 30% των οργανικών θέσεων ιατρών ΕΣΥ στην Θεσσαλονίκη να είναι κενές. Ελλείψεις που οδηγούν σε υπερεφημέρευση μέχρι κατάρρευσης, όπως της συναδέλφου αναισθησιολόγου στο ΓΝΘ Γ. Παπανικολάου.

• Για το καθεστώς ανασφάλειας που βρίσκονται οι χιλιάδες συμβασιούχοι, που φτάνουν το 40% του συνολικού προσωπικού. Οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς υπό την απειλή της απόλυσης, όπως οι συνάδελφοι μας στην καθαριότητα του ΨΝΘ και της φύλαξης του ΓΝΘ Γ. Παπανικολάου που απολύθηκαν για να έρθουν στην θέση τους εργολάβοι.

• Για τις συνεχείς μετακινήσεις ιατρών ΕΣΥ προς νοσοκομεία της περιφέρειας, για την κάλυψη με μπαλώματα των τεράστιων κενών σε όλο το ΕΣΥ, διαλύοντας έτσι την λειτουργία ολόκληρων κλινικών αλλά και την σωματική και ψυχική υγεία των υγειονομικών.

• Για τους μισθούς των ιατρών ΕΣΥ που κόντρα σε αποφάσεις του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου παραμένουν μειωμένοι ως και κατά 50%. Με την απάντηση της κυβέρνησης να είναι ότι «δεν βγαίνει το κρατικό ταμείο», και μας δίνει την «λύση» των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων και χειρουργείων (μέσα και έξω από το ΕΣΥ), για να αυξήσουμε το εισόδημα μας μετατρέποντας τους ασθενείς σε πελάτες. Την ώρα που τα ταμεία είναι γεμάτα για πολεμικούς εξοπλισμούς και δίνουν από την φορολογία μας 500.000Ε καθημερινά για να συμμετέχει φρεγάτα, 2000χιλ. μακριά από τα σύνορα, σε ένα πόλεμο που ματώνει τον λαό της Παλαιστίνης.

Θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα πολλά ευχαριστώ αλλά… Εμείς, κ. Υπουργέ, βαρεθήκαμε το θράσος και την κοροϊδία του υπουργείου και της κυβέρνησης, την ώρα που κινδυνεύουν άνθρωποι και τα νοσοκομεία καταρρέουν από τις αποφάσεις τους για περαιτέρω εμπορευματοποίηση του ΕΣΥ.

Δεν θα τους κάνουμε την χάρη! Τα νοσοκομεία τα κρατάμε όρθια οι γιατροί και οι νοσηλευτές με τον καθημερινό αγώνα μας στην υπηρεσία των ασθενών!

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί τα σωματεία και τους φορείς της πόλης για άμεσα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ, με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με μονιμοποίηση των συμβασιούχων και γενναίες αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών. Θα δυναμώσουμε τη διεκδίκηση για υψηλού επιπέδου, σύγχρονο, καθολικό, αποκλειστικά κρατικό σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, δωρεάν, που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες με βάση την πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη στις 17.30 στην πλατεία ΧΑΝΘ, μαζί με τα σωματεία εργαζομένων της πόλης».

 

ΟΕΝΓΕ: «Δεν τον υποδέχεται κανένας γιατρός από τους φανταστικούς θαυμαστές του»

Στο ίδιο πνεύμα και η απάντηση της ΟΕΝΓΕ, που ανέφερε σε ανάρτησή της:

«Να πούμε κι ένα ευχαριστώ στον υπουργό Υγείας που δεν γίνονται προσλήψεις γιατί… δε γίνεται να γίνουν. Επίσης να ευχαριστήσουμε που κάνουμε πρόσθετες εφημερίες για να μην κλείσουν τα νοσοκομεία και φορολογουμαστε γι αυτές με 35%.

Επιπλέον, μεγάλη ευγνωμοσύνη που για να σταματήσουν οι σερί εφημερίες στα νησιά πρέπει να πάθουμε εγκεφαλικό και να νοσηλευτούμε.

Εδώ, ο λαλίστατος υπουργός, όταν του επισημαίνει τα προβλήματα ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ Χρήστος Καραχρηστος, αυτός τον προτρέπει να ζητήσει προσλήψεις και κίνητρα για να έρθουν γιατροί στο σύστημα από το ΚΚΕ, αφού είναι κομμουνιστής και υποστηρίζει το ΚΚΕ… Ενδιαφέρουσα προσέγγιση αν μη τι άλλο!

Επίσης ενδιαφέρον το γεγονός ότι στις επισκέψεις του υπουργού στα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα δεν τον υποδέχεται κανένας γιατρός από αυτούς τους φανταστικούς θαυμαστές του που του στέλνουν συγχαρητήρια στα social media αλλά μόνο αληθινοί γιατροί που επισημαίνουν και διαμαρτύρονται για τα προβλήματα».

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This