Είναι απολύτως λογικό πως όσο μεγαλώνουμε, αλλάζει και μεταβάλλεται το σώμα μας αλλά και ο οργανισμός μας. Ειδικά όταν μιλάμε για το πεπτικό σύστημα, το στομάχι και το γαστρεντερικό.
Ειναι εξαιρετικά αναγκαίο να προσέχουμε την διατροφή μας καθημερινά, τι συνηθίζουμε να καταναλώνουμε και σε ποια συχνότητα. Τα φυσικά σάκχαρα (που είναι γνωστά ως ολιγοσακχαρίτες, δισακχαρίτες, μονοσακχαρίτες και πολυόλες) μπορεί να γίνουν πιο δύσκολο να αφομοιωθούν σε μεγαλύτερη ηλικία και να προκαλέσουν κράμπες, διάρροιες ακόμα και φούσκωμα. Πολλόι άνθρωποι επίσης χάνουν την ικανότητά τους να αφομοιώσουν τη λακτόζη καθώς μεγαλώνουν οπότε και την αποφευγουν.
Μια άλλη κατηγορία τροφων που σε αρκετους αρέσει αλλα και άλλους τους ταλαιπωρεί είναι οι πιπεριές και γενικώς καυτερές σάλτσες. Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να προτιμήσουν συνταγές με λιγότερα μπαχαρικά.
Ιδιαίτερη προσοχή για τους άνω των 50 εντοπίζεται στην κατανάλωση τηγανιτών που μπορεί να δημιουργήσουν παλινδρόμηση, καούρα ακόμα και πόνο στο στομάχι.
Ειδικοί συστήνουν πως το πιο σημαντικό στην διατροφή είναι το μέτρο που πρέπει να τηρούμε και να αποφεύγουμε τις υπερβολές έτσι ώστε να διατηρήσουμε την καλή λειτουργία του οργανισμού μας όσο μεγαλώνουμε.
Διαβάστε επίσης:
- Tι «γεννά» τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και πώς θεραπεύεται
- Ποιο είναι το νέο superfood της… ευτυχίας
- Αυτά είναι τα σνακ που συνδέονται με αύξηση του κινδύνου άνοιας και εγκεφαλικών επεισοδίων