Συμπληρώματα διατροφης και ουσίες με αντιφλεγμονώδη δράση φτιάχνουν την διάθεση και ωφελούν τον οργανισμό

Must Read

Φλεγμονή είναι το σύνολο των τοπικών και συστηματικών αντιδραστικών μηχανισμών που κινητοποιεί το σώμα ή ο οργανισμός μας έναντι εξωγενών βλαπτικών παραγόντων, όπως λοιμώξεις (παράσιτα, βακτήρια, ιοί), τραυματισμοί, χημικά και τοξίνες, ώστε να αποκαταστήσει την υγεία. Οι μηχανισμοί αυτοί περιλαμβάνουν την απελευθέρωση αντισωμάτων και πρωτεϊνών (κυτοκίνες), καθώς και την αυξημένη αιματική ροή στην πάσχουσα περιοχή.

Παρ’όλα αυτά υπάρχουν ουσίες και συμπληρώματα που βοηθούν τον οργανισμό μας να αντιμετωπίσει κάθει είδους φλεγμονη.

1. Οι ιδιότητες της κουρκουμίνης είναι αντιοξειδωτικές και αντίφλεγμονώδεις και βοηθούν στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με το οξειδωτικό στρες και την φλεγμονή. Είναι αξιοσημείωτο ότι η κουρκουμίνη έχει γίνει γνωστή για το ευρύ φάσμα ευεργετικών αποτελεσμάτων κατά τη διάρκεια χιλιάδων ετών, αλλά η βιολογική δράση αυτού του παράγοντα έχει γίνει κατανοητή μόνο τα τελευταία χρόνια.

2. Το βότανο πράσινο τσάι περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες περιλαμβάνουν φλαβόνες, φλαβονόλες, φλαβονοειδή και φαινολικά οξέα. Τα κύρια φλαβονοειδή του είναι διάφορες κατεχίνες, οι οποίες βρίσκονται σε μεγαλύτερες ποσότητες σε αυτό από ότι στο μαύρο ή το τσάι Oolong.

3. Η Boswellia (Μποσουέλια) ή αλλιώς ινδικό λιβάνι είναι το εκχύλισμα από το δέντρο Boswellia serrata. Η ρητίνη από το εκχύλισμα της μποσουέλιας χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Ασία και την Αφρική για την αντιμετώπιση χρόνιων φλεγμονών, αλλά και πληθώρα άλλων καταστάσεων υγείας. Πλέον, μπορούμε εύκολα να την βρούμε, καθώς κυκλοφορεί σαν συμπλήρωμα διατροφής, αλλά και σαν βασικό συστατικό σε αντιφλεγμονώδεις κρέμες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This