Θεσσαλονίκη: Στα ράφια των φαρμακείων τα αντιγριπικά εμβόλια

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός είναι δωρεάν για τους ασφαλισμένους

Must Read

Βρίσκονται ήδη στα ράφια των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης τα αντιγριπικά εμβόλια.

Σύμφωνα με στοιχεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), για τη φετινή περίοδο 2024-2025 έχουν παραγγελθεί από τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης 200.000 αντιγριπικά εμβόλια και επίσης μεγάλος αριθμός από τις ιδιωτικές φαρμακαποθήκες του νομού. Μέχρι σήμερα έχει παραληφθεί το 70% των αντιγριπικών εμβολίων, ενώ το υπόλοιπο 30% θα παραληφθεί το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Πρέπει επίσης να αναφέρουμε πως αναμένεται να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να αρχίσει η διενέργεια από τα φαρμακεία και των εμβολιασμών κατά της COVID-19, μετά και την ψήφιση του σχετικού νόμου.

«Το βασικό ζήτημα που υπάρχει με τη συγκεκριμένη κατηγορία εμβολίων είναι ότι μία δόση αντιστοιχεί σε 6 πολίτες, που σημαίνει ότι όταν ανοιχτεί το μπουκαλάκι, πρέπει να εμβολιαστούν 6 άτομα ώστε να μην χαθεί ούτε μία δόση. Συνεπώς εξετάζεται η δυνατότητα να ενημερώνει ο πολίτης που θέλει να εμβολιαστεί για την COVID-19 τον φαρμακοποιό του κι όταν συμπληρωθεί ο αναγκαίος αριθμός ατόμων, να προγραμματίζεται ο εμβολιασμός τους στο φαρμακείο», εξηγεί ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα αρχίσει η χορήγηση των εμβολίων για την COVID-19 από τα φαρμακεία, ενώ ο νόμος που ψηφίστηκε ορίζει ότι το κόστος για τους πολίτες θα είναι 5 ευρώ πλέον ΦΠΑ για την υπηρεσία υγείας που θα παρέχουν οι φαρμακοποιοί.

Τα αντιγριπικά εμβόλια χορηγούνται δωρεάν από τα ασφαλιστικά Ταμεία και πραγματοποιούνται στον χώρο του φαρμακείου χωρίς καμία επιβάρυνση του εμβολιαζόμενου. Χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες να δράσουν και να δημιουργήσουν αντισώματα στον ανθρώπινο οργανισμό», αναφέρει ο κ. Ευγενίδης και προσθέτει ότι «το υπουργείο Υγείας αναμένεται να ενεργοποιήσει και φέτος την ειδική πλατφόρμα για τη χορήγηση από τα φαρμακεία των συμβατικών αντιγριπικών εμβολίων χωρίς ιατρική συνταγή».

Διαβάστε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This