«Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο;» – Εκστρατεία ενημέρωσης από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

Must Read

«Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο;» είναι το μήνυμα της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που συνεχίζεται με τη δεύτερη φάση της (Οκτώβριος – Νοέμβριος), αποκλειστική πρωτοβουλία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για την ανάδειξη της σημασίας των υγιών πνευμόνων και τον κρίσιμο ρόλο του Πνευμονολόγου.

Στόχος της εκστρατείας είναι να υπενθυμίσει την αξία της ειδικότητας του Πνευμονολόγου, αλλά και να αναδείξει τον κρίσιμο ρόλο της στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση πνευμονολογικών νοσημάτων, καθώς και τη συμβολή της στη διατήρηση των υγιών πνευμόνων.

Ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Στέλιος Λουκίδης, αναφερόμενος στην ενημερωτική εκστρατεία, τόνισε: «Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, έχοντας ως προτεραιότητα την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης νόσων σχετικών με την ειδικότητα, συνεχίζει με την ίδια προσήλωση την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη της Πνευμονολογίας ως ειδικότητας αιχμής στη διαχείριση μιας πλειάδας παθήσεων του αναπνευστικού που έχουν σημαντική επίδραση στην καθημερινή νοσηρότητα. Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα, η επείγουσα Πνευμονολογία, η διαχείριση των αποφρακτικών νοσημάτων των αεραγωγών – βρογχικό άσθμα και Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια – οι διάχυτες διάμεσες πνευμονοπάθειες, οι λοιμώξεις, η φυματίωση, η εντατική θεραπεία, καθιστούν πλέον τον ρόλο του Έλληνα Πνευμονολόγου κομβικό και πολύπλευρο».

Επικοινωνιακό όχημα της εκστρατείας είναι ένα τηλεοπτικό και ένα ραδιοφωνικό σποτ. Με συμβολικό τρόπο, οι πρωταγωνιστές του τηλεοπτικού σποτ –ένας δύτης, ένας μουσικός-κλαρινετίστας και ένας αθλητής της άρσης βαρών– αναδεικνύουν τη σημασία των υγιών πνευμόνων. Ο Κώστας Μαδούρος, εκπαιδευτής ελεύθερης κατάδυσης AIDAInternational,ο διεθνούς φήμης μουσικός-κλαρινετίστας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο διεθνής αθλητής της άρσης βαρών Θοδωρής Ιακωβίδης συμμετείχαν αφιλοκερδώς στην παραγωγή του τηλεοπτικού σποτ. Επίσης, σε φιλική συμμετοχή η δημοφιλής τηλεπαρουσιάστρια Μαρία Μπεκατώρου μεταφέρει το μήνυμα της εκστρατείας «Όλοι έχουμε Πνευμόνια! Πνευμονολόγο;». Σημειώνεται ότι ο Θανάσης Βασιλόπουλος- παραχώρησε αφιλοκερδώς τα δικαιώματα χρήσης της μουσικής του σύνθεσης EarthChild –που έπαιξε ζωντανά κατά τη διάρκεια του γυρίσματος*.

Το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ θα προβληθούν και θα μεταδοθούν αντιστοίχως από τα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας ως κοινωνικό μήνυμα μετά από απόφαση του ΕΣΡ. Επίσης οι πρωταγωνιστές θα μεταφέρουν το μήνυμα της εκστρατείας στο ψηφιακό περιβάλλον των SoMeκαι η προβολή της εκστρατείας θα ολοκληρωθεί με ενέργειες outdoor (στάσεις και πίσω όψεις λεωφορείων) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Ιωάννινα, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Διαβάστε ακόμα:

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ @Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This