Καμπανάκι από τους επιστήμονες – Νέα παραλλαγή του κορωνοϊού οδηγεί σε αύξηση κρουσμάτων

«Η XEC μόλις ξεκινά τώρα σε όλο τον κόσμο και θα διαρκέσει μερικούς μήνες, προτού πραγματικά κρατήσει και αρχίσει να προκαλεί κύμα»

Must Read

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι επιστήμονες σχετικά με ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού, που ανακαλύφθηκε στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με αναφορές στη Γερμανία, η νέα υποπαραλλαγή έχει ονομαστεί XEC και έχει ήδη ξεπεράσει το προηγουμένως κυρίαρχο στέλεχος FliRT του ιού. Μπορεί, τα κρούσματα παγκοσμίως να αυξήθηκαν το καλοκαίρι λόγω του προηγούμενου στελέχους, αλλά τώρα οι γιατροί προειδοποιούν για τη νέα παραλλαγή, αφού παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων στη Γερμανία.

Με μία ανάρτηση στο X και μιλώντας στους LA Times, ο δρ Eric Topol, διευθυντής του Scripps Research Translational Institute, έκανε σαφές πως μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να εξαπλωθεί, αλλά μόλις το κάνει θα φτάσει σε «υψηλά επίπεδα». «Η (XEC) μόλις ξεκινά τώρα σε όλο τον κόσμο και εδώ. Και αυτό θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες, μερικούς μήνες, προτού πραγματικά κρατήσει και αρχίσει να προκαλεί κύμα. Η XEC αναλαμβάνει σίγουρα την ευθύνη… Αυτή φαίνεται να είναι η επόμενη παραλλαγή. Αλλά απέχουν μήνες για να φτάσεις σε υψηλά επίπεδα. Η παραλλαγή XEC, ένας ανασυνδυασμός των KS.1.1 και KP.3.3, εμφανίζεται σε πολλές χώρες με πλεονέκτημα ανάπτυξης και μπορεί να αποδειχθεί η επόμενη που αντιμετωπίζουμε», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη είναι το γεγονός ότι την εβδομάδα πριν από τις 25 Σεπτεμβρίου, η Αγγλία κατέγραψε 2.797 κρούσματα. Παράλληλα, αυξήθηκαν και οι θάνατοι από κορωνοϊό, με 134 θανάτους να καταγράφονται την εβδομάδα πριν από τις 20 Σεπτεμβρίου, δηλαδή άλμα 50%.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. ΑΡΧΊΣΑΜΕ ΤΗΝ ΒΙΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΛΙ !!
    Σας παρακαλώ, ως μόνιμος αναγνώστης του Ν.Β. και της “δ”
    δώστε βήμα στους ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ επιστήμονες, ξένους και Έλληνες. ΕΥΧΕΣ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This