Είναι γνωστό πως τα αυγά αποτελούν ένα αγαπημένο γεύμα για μικρούς και μεγάλους. Έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά. βιταμίνες, μέταλλα σε σχέση με άλλα τρόφιμα.
Αναμφισβήτητα τα οφέλη από την κατανάλωση τους πολλά, πέντε όμως είναι βασικά που πρέπει να γνωρίζουμε:
1. Πυκνά σε θρεπτικά συστατικά
Αυτό σημαίνει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, σελήνιο, φώσφορο, βιταμίνη Β12 και αντιοξειδωτικά.
2. Βοηθούν την καλή χοληστερόλη
Η καλή χοληστερόλη γνωστή ως HDL αυξάνεται σε άτομα που τρώνε σε καθημερινή βάση δύο ή περισσότερα αυγά μέσα στην μέρα.
3. Μειώνουν τα τριγλυκερίδια
Η κατανάλωση αυγών ειδικά εκείνων που είναι εμπλουτισμένες σε λιπαρά οξέα μειώνει τα επίπεδα.
4. Μειώνουν τις πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου
Πρόσφατη μελέτη αποδεικνύει πως εκείνοι που έτρωγαν ένα αυγό την μέρα, είχαν σχεδόν 30% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο.
5. Βοηθούν τον έλεγχο των θερμίδων
Με περίπου 70 θερμίδες ανά αυγό γνωρίζετε ακριβώς τι λαμβάνετε
Διαβάστε επίσης:
- Το 95% του ωοθηκικού αποθέματός τους χάνουν οι γυναίκες έως την ηλικία των 35 ετών
- Η χρήση ορμονικών αντισυλληπτικών αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε γυναίκες με γονιδιακές μεταλλάξεις