Κικίλιας από Θεσσαλονίκη: 50 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ

Νευροχειρουργικές, καρδιοχειρουργικές και αγγειοχειρουργικές κλίνες μετατρέπονται σε  ΜΕΘ για κορωνοϊό

Must Read

Τα νοσοκομεια της Βορείου Ελλάδος βρίσκονται στο «κόκκινο», με τον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ να καταγγέλλει ότι χθες το νοσοκομείο ξεκίνησε εφημερίδα χωρίς ελεύθερες ΜΕΘ, κάτι που διαψεύστηκε λίγη ώρα αργότερα από τη Διοίκηση.

Η επιβαρυμένη κατάσταση και η ασφυκτική πίεση οδήγησαν τον Βασίλη Κικίλια στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να βρεθεί σε έκτακτη σύσκεψη με τους προέδρους των δύο Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδας και με λοιμωξιολόγους και εντατικολόγους, από τους οποίους ενημερώθηκε για την ανησυχητική πορεία.

Μετά το τέλος τη σύσκεψης, ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε τη δημιουργία 50 επιπλέον μονάδων εντατικής θεραπείας στην ευρύτερη περιοχή, πέρα από τις 50 νέες που ανακοινώθηκαν το βράδυ της Τρίτη.

Οι νέες κλίνες ΜΕΘ αφορούν: 6 στο ΑΧΕΠΑ, 7 στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, 5 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, 5 στο Νοσοκομείο Σερρών, 15 στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, 6 στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και 6 στο Νοσοκομείο Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για νευροχειρουργικές κλίνες , καρδιοχειρουργικές ή αγγειοχειρουργικές, οι οποίες μετατρέπονται σε  ΜΕΘ για κορωνοϊό με εξοπλισμό που έχει στο απόθεμα του το το Υπουργείο υγείας από διαγωνισμούς και δωρεές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This